Покривена сала у Шипрагама

У Шипрагама код Котор Вароша покривена је сала која је изграђена у црквеном дворишту за потребе цркве и народа у овом крају. Најзаслужнији за то што је у рекордном року изграђена и покривена сала је предсједник грађевинског одбора и рођени Шипражанин, Раденко Рашо Перишић, који је више од десет година био директор земљорадничке задруге и дугогодишњи предсједник ловачког удружења у овом мјесту. Перишић скромно каже да је посао урађен захваљујући људима добре воље, посебно истичући пароха шипрашког Дамира Врховца, без чијег несебичног ангажмана не би био подигнут овај објекат.
„Велику захвалност дугујемо компанији „Фагус“ без које сигурно не бисмо успјели да покријемо салу, као и предузећу „Примула“ из Масловара, а велики лични допринос дале су породице Селак и Кнежевић из Бањалуке. Поред нашег пароха Дамира, заслуге за успјешно покривање објекта носи и протонамјесник которварошки Миленко Нарић, као и свештеници из Челинца и Врбањаца, а што се тиче институција и установа, морам да истакнем да је начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић један од ријетких који су нам пружили помоћ, и на томе смо му захвални“, каже Перишић.
Он додаје да је разочаран зато што је изостала подршка неколико јавних предузећа и институција од којих су чланови грађевинског одбора и он лично имали обећања да ће добити помоћ, истичући да је увјерен да ће пружити помоћ у наставку грађевинских радова да би објекат био у потпуности завршен и стављен у функцију. Д.М.