Пољопривредна служба општине Котор Варош набавила спектрални фотометар за анализу земљишта

Пољопривредна служба општине Котор Варош је набавила спектрални фотометар за анализу узорака пољопривредног земљишта, из средстава пољопривредне сагласности и планира да ове године оспособи мини лабораторију за испитивање узорака земљишта пољопривредних произвођача који живе на територији општине Котор Варош. „Поред анализе састава узорка наши домаћини ће добити препоруку како оспособити и унаприједити земљиште за културу на коју се одлучи домаћин да сије или узгаја“ – изјавио је Срђан Ћорић в.д. начелника Одјељења за привреду у општини Котор Варош

ЛАСА АГРО 3900 је добро организована радна станица на којој се могу вршити, рационалне, систематичне анализе главних елемената као и бројних елемената у траговима без предходног познавања хемије. Спектрофотометар и проверени агенси са широком лепезом метода и параметара пружају јединствену флексибилност за бројне примене.

„За врло кратак период корисник добије комплетну анализу земљишта, субстрата или ђубрива и захваљујући томе може постићи најбоље приносе путем прецизног ђубрења. Поред лаког коришћења, брзина је такође кључна карактеристика овог система. За произвођаче, дуг период чекања на резултате анализе значи непотребан ризик који је избјегнут набавком овог уређаја“ – додао је Ћорић.