Пољопривредници из Котор Вароша иду на сајам хортикултуре у Београд

Општинска управа Котор Варош организује одлазак пољопривредника уз бесплатан превоз на 24. Међународни сајам хортикултуре БеоПлантФаир у Београду.

Цијена сајамске улазнице износи 10 КМ. Сви заинтересовани до сриједе (3. април) требају донијети новац за улазницу у пољопривредну службу општине Котор Варош. Број мјеста је ограничен, а ранија резервација се може извршити код Владимира Драгољевића (бр. тел. 065/720-085). Полазак аутобуса је планиран у поноћ 6/7. априла (субота/недјеља), а повратак је истог дана (недјеља) у вечерњим часовима.

С обзиром да није планирано путовање кроз Хрватску пољопривредницима није потребан пасош, тако да могу да путују само са личном картом.

Ријеч је о традиционалној манифестацији која се одржава на Београдском сајму под слоганом „Башта у срцу града“.

Ову најмириснију и најшаренију манифестацију Београдског сајма обогаћују три велике тематске изложбе – 22. Изложба љековитог биља и препарата од меда Дарови природе, 7. Изложба баштенских и парковских машина и пратеће опреме МотоПлантЕкспо и 3. Изложба органске производње Органик Фест.

Атрактиван амбијент савског приобаља, цвијећем испуњена хала 5 и екстеријерни простор Београдског сајма, сваког прољећа привлаче велико интересовање посјетилаца. Манифестација нуди савремен поглед на естетику живљена и идејна рјешења за уређење врта, окућнице и балкона, као и најразноврснијие услуге и производе за љубитеље цвијећа и зеленила.

На изложби продајног карактера учесници ће представити све области хортикултуре – узгајање цвијећа и цвијетног материјала, производњу садница и сјеменског материјала, воћарство, виноградарство, пчеларство, гајење љековитог биља, узгој и одржавање зелених површина, механизацију за хортикултуру, заливне системе, пластенике, средства за прехрањивање и заштиту биљака, пејзажну архитектуру…

Сваког априла, који је и званично Свјетски мјесец пејзажне архитектуре, велики број посјетилаца управо на Сајму хортикултуре добија инспирацију и идеје за уређење тераса, балкона, башти и озелењавање вртова. На сајму се нуди богат избор и могућност куповине директно од произвођача садница најљепшег цвијећа, четинара и украсног биља, кактуса, сезонског цвијећа, зачинских и ароматичних биљака.