Положени вијенци на спомен-обиљежја

На спомен-костурницу погинулим борцима Народноослободилачког рата /НОР/ и спомен–обиљежје погинулим борцима у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату у Котор Варошу данас су положени вијенци поводом обиљежавања 24. априла – Дана општине.

Парастос за 305 бораца са подручја ове општине који су погинули у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату служио је архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић.

„Наша трајна обавеза је да гајимо сјећање на погинуле борце и да водимо сталну бригу о њиховим породицама. Минимум онога што смо сматрали да треба да урадимо јесте да одамо почаст за 155 погинулих у НОР-у и 305 бораца у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату“, рекао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Он је честитао суграђанима Дан општине истичући да је задовољан свим што је на подручју општине урађено у инфраструктурном и привредном погледу.

„Наше опредјељење је да идемо напријед и да искористимо своје потенцијале у погледу стварања услова за останак људи и њихов бољи живот у Котор Варошу“, поручио је Сакан.

Сакан и замјеник начелника општине Младен Тривуновић и делегација СУБНОР-а положили су вијенце на спомен-костурницу борцима НОР-а.

Вијенце на спомен-обиљежје борцима погинулим у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату положиле су делегације општине Котор Варош, општинске Борачке организације, СУБНОР-а и делегације братских општина Параћин и Херцег Нови.

Предсједник Борачке организације општине Котор Варош Миладин Савановић честитао је борцима са подручја општине данашњи празник.

„Република Српска је једини гарант останка српског народа и због тога треба његовати сјећање на борце погинуле у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату“, нагласио је Савановић.

Свечена академија поводом Дана општине Котор Варош, на којој ће бити уручена априлска одликовања најзаслужнијим појединцима и колективима, биће одржана вечерас у кино-сали са почетком у 18.00 часова.