ПОМОЋ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ

Волонтери которварошког Црвеног крста уручили су хуманитарне пакете са основним прехрамбеним производима за 33 изразито сиромашне породице у мјесним заједницама Забрђе, Липље, Крушево Брдо и Масловаре.

Секретар општинске организације Црвеног крста Борислав Брборовић рекао је да ће ова једнократна помоћ многима бар мало ублажити свакодневну неимаштину и помоћи им да лакше преброде зимске дане.

Иако је било планирано да посјетимо 86 корисника социјалне помоћи са подручја општине успјели смо обезбиједити хуманитарне пакете за 40 сиромашних породица“, истакао је Брборовић и захвалио свима који су учествовали у акцији.

У оквиру акције “Нисте заборављени” до краја ове седмице биће уручена хуманитарна помоћ за преостале социјално угрожене особе са подручја Мјесне заједнице Вагани.

Новац за куповину хуманитарних пакета за 40 сиромашних породица прикупљен је током акције “Октобар-мјесец которварошке солидарности” у којој су прилози прикупљани од грађана, у предузећима, школама и другим јавним установама.