Поптипсани уговори о градњи 21 куће за повратнике Хрвате у Котор Варошу

Представници Републичког секретаријата за расељена лица и миграције и општине Котор Варош потписали су данас са 21 повратником хрватске националности уговоре о стамбеном збрињавању који ће бити реализовани по систему кључ у руке.

Вриједност уговора износи 763.000 КМ.

Замјеник директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Јуричевић изразио је задовољство што данас може подијелити бар дио среће са овим људима, који су коначно дочекали да се крене са обновом њихових домова.

Куће повратницима обнављају се у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања, потпројекат БХ4, чија је вриједност седам милиона марака“, истакао је Јуричевић.

Јуричевић додаје како је овим пројектом предвиђена градња укупно 210 кућа у 14 општина и градова Републике Српске, те је најавио да ће у наредном периоду уговори бити потписани и у другим локалним заједницама.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је нагласио да ће општина издати неопходне сагласности и пратећу документацију из властите надлежности и пружити сву потребну помоћ.

Наша је обавеза да обезбиједимо прикључак на комуналије и приступни пут објектима који су обухваћени овим пројектом“, закључио је Сакан.

Повратници су изразили задовољство рјешавањем стамбеног питања, јер ће тиме својим породицама обезбједити нормалне услове за живот.