Позивамо све талентоване Которварошане да се пријаве на аудицију ,,Ритам Европе“.

Аудиције за највеће дјечије музичко такмичење овог типа у Европи за дјецу и омладину „Ритам Европе“ почињу.

Аудиција у Општини Котор Варош одржће се у сриједу 17.03.2021.године у 12 часова.

Кораци који могу помоћи како би Ваш град представила најталентованија дјеца као и омладина а услед промјене пропозиција такмичења на пољу пјесме и плеса у телевизијском преносу „Ритам Европе“ на Радио Телевизији Републике Српске су:

КОРАК 1

Дописом који Вам је прослијеђен у прилогу овог мејла можете информисати професоре основних и средњих школа (професоре пјевања и плеса, професоре физичког, педагоге и психологе), музичких школа на територији Васеш града, умјетничке директоре културно уметничких друштава, као и пјевачких друштава – сходно Вашој одлуци у циљу што успешније аудиције, а кроз могући састанак са градским/општинским вјећником за спорт, омладину, културу и координатором који је именован испред Вашег града/општине.

Уколико сте у могућности најбоље би било да направите састанак са горе поменутим структурама како бисте им ближе објаснили детаље телевизијског преноса као и сам циљ овог телевизијског преноса.

Град побједник добија пут дјеце у ту земљу коју представљају а град добија следеће године телевизијски пренос на Радио Телевизији Републике Српске у трајању од 120 минута, као и бину, свјетло, расвјету и озвучење.

КОРАК 2

Професори пјевања, плеса, педагози и психолози, умјетнички директори, диригенти хорова позивају и анимирају дјецу из својих школа и културно умјетничких друштава, као и свих структура бранше пјевања и плеса презентовањем телевизијског преноса као највећег овога типа у региону, из дописа који је прослијеђен после састанка са Вама а како би телевизијски тим „Ритам Европе“ на аудицији могао одабрати најталентованију дјецу која ће Ваш град на Радио Телевизији Републике Српске представљати.

КОРАК 3

Корак 3. Дјеца и омладина се пријављују слањем поруке на инстаграм налогу @ritamevrope. Порука треба да садржи њихово име и презиме, годину рођења, град из којег долазе, као и то да ли се пријављују за пјевање или плес. Уколико се пријављују као плесна група, могу се пријавити са једног налога тако што ће у поруци написати све ове податке за сваког од члана групе. Плесачи са собом на флешу (УСБ) треба да понесу музику уз коју ће играти и плесати.

У прилогу овог мејла можете пронаћи допис везано за аудицију како би Вам олакшао позивање и информисање дјеце и омладине Вашег града о предстојећој аудицији. Молимо Вас да, због специфичности и захтевности самог телевизијског преноса као и шестомјесечне припреме, пријављени буду у распону година од 14 до 21, али се могу пријавити и млађи.

Најаву за медије коју можете пронаћи на линку у наставку мејла прослиједите локалним медијима (радио, тв, портали, друштвене мреже) са којима Ваш град има добру сарадњу као најаву аудиције у Васеш граду.

ЛИНК: https://we.tl/t-4cl2EYAEH5

Простор за одржавање аудиције може бити сала Културног Центра, Дома културе, биоскопа, позориШта или Школе.

Препорука је да простор за одржавање аудиције не буде превише велики како би се довољно лако и брзо загрејао.

Сва дјеца и омладина као и сви присутни у просторији у којој ће се аудиција одржати носиће маске за лице а постојаће и физичка дистанца између свих присутних.

Ове сезоне нас очекује доста новитета у телевизијском преносу као и у самом такмичењу.

Детаљније информације на број 065162033.