Познати добитиници општинских признања

Одборници Скупштине општине Котор Варош су на данашњем засједању донијели одлуку да највише општинско признање Златна повеља буде уручена угледном привреднику Енверу Моралићу, Которварошанину који је овој локалној заједници поклонио најновији модел ватрогасног возила ТЛФ-4000.

Моралић је након разговора са начелником општине Котор Варош Зденком Саканом изразио спремност да безрезервно пружи подршку у рјешавању овог проблема од општег значаја за све грађане.

„Схватио је озбиљност ситуације и захвални смо му неизмјерно на овој донацији. Енвер Моралић је показао како се воли завичај, а ново возило ће бити од велике користи у раду Територијалне ватрогасне јединице“, нагласио је Сакан.

Писменим захвалницама поводом 24. априла – Дана општине биће награђени Славен Вучановић, постхумно Миле Ђекановић и Ахмет Чиркић, предузећа „Фасмал“ и „Про- динекс“.

Писмене захвалнице се додјељују за постигнуте колективне и појединачне успјехе у раду, који представљају посебан допринос за развој општине Котор Варош.

Априлска одликовања ће бити уручена на Свечаној академији поводом Дана општине у сриједу /24. април/ са почетком у 18.00 часова.

Претходно ће у јутарњим часовима бити положени вијенци на спомен-костурницу погинулим борцима Народноослободилачког рата /НОР/ и спомен–обиљежје погинулим борцима у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.