Представа „Ах, та љубав“ премијерно изведена пред которварошком публиком

Извођењем музичко – сценске представе „Ах, та љубав“, Аматерског позоришта „Јован Стерија Поповић“ у препуној которварошкој кино – сали, у петак је почео је програм обиљежавања 24. априла – Дана општине Котор Варош. Специфичност овог позоришног комада је у томе што у њему игра преко 40 глумаца, музичара и плесача, који су на занимљив начин представили тренутно стање културе у друштву, и настојање младих људи да направе промјене. Глумце је кроз седам мјесеци колико се припремала ова представа водио бањалучки режисер и драмски педагог Новица Богдановић.

Покушао сам велику енергију ових младих људи ујединити, те са њима направити једну цјеловечерњу представу која је занимљива, смијешна и лепршава, и која ће имати квалитет да се одигра на било којој позоришној сцени. Представу је гледало неколико селектора позоришних фестивала, тако да је реално очекивати да ће на неком од њих и заиграти“, рекао је Богдановић.

Представа је урађена у оквиру пројекта „Љубав према глуми –љубав према људима“, у сарадњи УГ Дом културе „Мирослав Миро Пејовић“ и УНДП-ија. Пројекат је базиран на подстицању омладине из различитих етничких заједница, да се заједно анагажују у активностима за очување културног насљеђа. Представа „Ах, та љубав“ ће након премијерног извођења бити одиграна и у неколико которварошких мјесних заједница. В.Ђ.

ah ta ljubav 2ah ta ljubav 3ah ta ljubav 4