Представа „Е мој васпитачу“

У сриједу, 12.02.2020. године са почетком у 12 часова и 15 минута у Которварошкој кино сали биће одиграна представа за младе „Е мој васпитачу“.

Центар модерних знања реализује пројекат “Ипак смо ми само дјеца” који се бави превенцијом малољетничког преступништва и вршњачког насиља, у седам градова: Градишка, Србац, Kнежево, Челинац, Kотор Варош, Прњавор и Бања Лука. У циљу упознавања дјеце са свим негативним посљедицама малољетничког преступништва, биће организована представа “Е мој васпитачу“ коју изводе глумци ДИС позоришта из Бања Луке, а која је настала на основу истинитих прича малољетних преступника из ВПД Бања Лука.

Након представе биће организован разговор са бившим малољетним делинквентом о грешкама које је направио у животу и посљедицама таквог понашања, уз модератора дипл. соц. радника Бојана Тргић, а у којем ће моћи да учествују у сви гледаоци представе
Изложба новинарских текстова о вршњачком насиљу и девијантном понашању ће бити представљена у истим просторима гдје ће се одигравати представе.

Представу изводе глумци ДИС позоришта, у режији Новице Богдановића, по идеји проф.др. Небојше Мацановића. Пројекат се реализује захваљујући подршци програма „Bosnia and Herzegovina Reselience Initiative (BHRI)“, који спроводи Међународна организација за миграције (ИОМ), уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД).

УЛАЗ БЕСПЛАТАН