Представа „Страдалници“ одушевила которварошке средњошколце

У организацији ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош глумци Бањалучког студентског позоришта данас су за которварошке средњошколце извели представу “Страдалници” Ежена Бријеа у которварошкој кино дворани.

“Страдалници” говоре о ризичном понашању појединаца са нагласком на промискуитет и посљедице истог. Ова представа први пут је одиграна у Бањалуци давне 1932. године, а адаптацију овог позоришног комада урадила је Љиљана Чекић, глумица Народног позоришта РС, која на овој представи ради са младим глумцима Бањалучког студентског позоришта.

„Урадила сам адаптацију текста, а поред основне теме која анализира проблеме полно преносивих болести, мени су биле занимљиве моралне дилеме које узрокују такве болести“ – рекла је Чекићева.

Да је интересовање за ову представу било велико говори и препуна кино-сала, што јасно даје до знања да Котор Варош добија бројну и квалитетну позоришну публику.

Которварошки Центар за културу спорт и информисање и у наредном периоду ће наставити да обогаћује позоришни репертоар града кроз организовање гостовања еминентних позоришта из окружења и у уз редовни репертоар АП „Јован Стерија Поповић“ из Котор Вароша позоришни живот града ће бити богатији.

kino4