Представници Борачке Kотор Варош на обиљежавању дана оснивања 22. Пјешадијске бригаде у Kнежеву (фото)

Служењем парастоса у храму Рођења Пресвете Богородице за 199 погинулих бораца 22. Пјешадијске бригаде Војске Републике Српске и полагањем вијенаца у Спомен-соби у Kнежеву је данас обиљежен Дан ове бригаде.

Предсједник Борачке организације Kнежево, Ранко Вучић рекао је да Република Српска никада не смије заборавити српске борце који су дали животе за њено стварање.
„Ово је прилика да скромно и достојанствено одржимо сјећање на 19. новембар 1991. године – Дан оснивања 22. пјешадијске бригаде, да свим припадницима бригаде честитам а гостима се захвалим на доласку“, истакао је Вучић.

На подручју општине Kнежево у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату погинуло је 318 бораца Војске Републике Српске иако та бројка још увјек није коначна.
Обиљежавању Дана 22. Пјешадијске бригаде у Kнежеву присуствовали су представници локалне власти, представници Српске православне цркве, представници Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ, представници ОБО-а Kотор Варош, Теслић, Челинац, чланови породица погинулих бораца, те грађани Kнежева.