Представом „Ко је овдје идиот?“ завршен „КВАРТ 2016“

Београдски глумци Милан Калинић и Срђан Ивановић синоћ су пред пуном которварошком кино-салом маестрално одиграли представу „Ко је овдје идиот?“ и одушевили которварошане који су ово вече посветили позоришној умјетности.

Како је истакао Ивановић, ова представа је на позорници већ пуних 15 година, али њена тема остаје и даље веома актуелна, иако се ради позоришном тексту писаном 1903. године.

Текст је написан тако, да изгледа као да је писан данас и да се апсолутно односи на балканско поднебље гдје администрација има своју значајну улогу – како оног с друге стране шалтера уништити са разним питањима и захтјевима“, рекао је Ивановић

 

DSC04511Калинићева глумачка каријера се скоро увијек ослањала на комедију, која је веома тешка за играње.

Kомедију је тешко играти зато што имате јасан резултат који треба да добијете, а то је смијех. Ако смијех изостане, значи да сте негдје оманули. Зато се многи глумци плаше комедије”, истакао је Kалинић.

DSC04509

Током четири фестивалска дана которварошки љубитељи позоришта уживали су у представама „Ах, та љубав“ и „Успавана љепотица“ АП „Јован Стерија Поповић“ из Котор Вароша, монодрами „Сувишан човјек“ у извођењу београдског глумца Стевана Шербеџије и синошњој представи „Ко је овдје идиот?“. Позоришни фестивал „КВАРТ 2016“ одржан je у оквиру Которварошког културног љета чији је организатор ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош уз подршку генералног покровитеља ове манифестације компаније „Блицнет“.

DSC04506DSC04514DSC04517