Презентована нова визија Мјесних заједница у БиХ

КОТОР ВАРОШ, 19. МАРТА – У скупштинској сали је у присуству начелника општине Котор Варош, представника мјесних заједница и УНДП-а представљена нова визија мјесних заједница у БиХ.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је истакао да је постојање визије у мјесној заједници темељ за унапређење вриједности на којима она почива.

„Без постојања визије је тешко дати жељени правац развоју заједнице и дефинисати њену будућност. Ми ћемо у сарадњи са УНДП-ом наставити јачати улогу мјесних заједница на добробит њених грађана“, поручио је Сакан.

На данашњој презентацији под називом „Отворени дани мјесних заједница“ презентоване су и измјене статута Мјесних заједница, план рада за 2019. годину, саслушана су искуства представника Мјесних заједница у реализацији одређених пројеката, њихов активизам, а уједно је разговарано и о сарадњи са грађанима, организацијама цивилног друштва и јединицама локалне самоуправе.

“Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини“ је заједнички пројекат Владе Швајцарске и Владе Шведске. За његово спровођење задужен је Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у БиХ у партнерству са Министарством за људска права и избјеглице БиХ, Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске, Федералним министарством правде, Владом Брчко Дистрикта, Савезом општина и градова ФБиХ и Савезом општина и градова РС.