Пријем за бронзану џудисткињу Сару Марић

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је данас пријем за члана локалног Џудо клуба „Младост“ Сару Марић која је освојила бронзану медаљу на јуниорском Балканском првенству у Зворнику.

Сакан је похвалио резултате младе кадеткиње у овој години, али и осталих которварошких џудиста предвођених тренером Сејдом Татаром, који су истински спортски амбасадори општине Котор Варош.

„Својим радом и залагањем они остварују изванредне резултате и зато сам искористио прилику да Марићеву новчано наградим за успјех на Балканијади, али и за медаље које осваја у континуитету јер она на најбољи начин представља нашу локалну заједницу“, истакао је Сакан и уручио Марићевој 500 КМ.

Марићева је у категорији преко 78 килограма остварила двије побједе и два пораза.

Савладала је репрезентативну колегиницу Теодору Божовић и такмичарку Турске Хилал Карагач, док је против репрезентативке Турске Јагмур Сенгул имала предност, али је пред крај борбе направила грешку и забиљежила пораз.

У четвртој борби поражена је од Румунке Георгијане Милер која се на крају окитила златом.

„Ово је највећи успјех у мојој каријери и велики искорак за будућност, јер сам као кадеткиња наступила у конкуренцији јуниорки. Желим да се захвалим тренеру Сејди Татару који је дао велики допринос освајању ове медаље“, истакла је Марићева и додала да је у августу очекује наступ на кадетском Балканском првенству у Црној Гори.

Тренер Џудо клуба „Младост“ Сејдо Татар упознао је начелника општине о чињеници да овај клуб постоји од 1976. године и да је ово девета појединачна медаља са балканских првенстава.

„Џудо је изузетно скуп спорт и захвалио бих начелнику што је наградио наш труд и рад у континуитету са додатних 500 КМ, а прилику да потврди овај резултат Марићева ће имати овог викенда на међународном турниру у Бањалуци“, нагласио је Татар.

На јуниорском Балканском првенству у Зворнику учествовало је 300 такмичара из осам земаља.