Пријем за репрезентативца БиХ у футсалу Дејана Трифковића

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је данас пријем за репрезентативца БиХ у футсалу и члана тузланске екипе „Салинес“ Дејана Трифковића, који је рођен у Котор Варошу.

19-годишњи Трифковић је са тузланаком екипом освојио титулу шампиона БиХ у футсалу, остваривши учинак од пет голова и десет асистенција у елитном рангу такмичења.

Сакан је новчано наградио Трифковића, похваливши његов потенцијал и резултате у прошлој сезони.

„Он радом и залагањем остварује изванредне резултате и зато сам искористио прилику да Трифковића новчано наградим за досадашње успјехе, јер он на најбољи начин представља нашу локалну заједницу“, истакао је Сакан.

Трифковић је каријеру почео у Фудбалском клубу „Младост“, затим се опредијелио за футсал и са доста успјеха носио дрес Клуба малог фудбала „Котор Варош“.

Његове одличне партије нису прошле незапажено, тако да је услиједио позив у репрезентацију БиХ, гдје је уписао десет наступа, а затим је на инсистирање једног од најбољих играча Србије у малом фудбалу Предрага Рајића, тренера тузланског „Салинеса“, појачао редове шампиона БиХ.

„Освајањем титуле изборили смо учешће у Лиги шампиона, што уз наступ у репрезентацији представља остварење мог сна. Захвалан сам начелнику општине што је препознао остварене резултате у мојој досадашњој каријеру и настојаћу да оправдам његову подршку, али и повјерење свих љубитеља спорта у мом родном граду“, истакао је Трифковић.