Пријем за успјешне которварошке бициклисте

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан примио је данас которварошке бициклисте Давора Тубића и Сергеја Максимовића, који нижу успјехе за бањалучки „БСК Нектар“ и репрезентацију БиХ.

Тубић је недавно побиједио на међународној трци Премијер лиге БиХ у Жепчу у категорији елит, а уз претходно освојена два трећа мјеста тренутно је други у генералном поретку у сениорској конкуренцији.

Максимовић је освојио прво мјесто у јуниорској конкуренцији на брдском првенству БиХ у Мостару и наставио низ успјеха са претходних такмичења.

У овој сезони је, осим тријумфа у Мостару, освојио два друга и два трећа мјеста, што га сврстава међу три најбоља такмичара у категорији јуниора.

Тубић и Максимовић су као репрезентативци БиХ наступили на недавно одржаном Балканском првенству у Требињу, гдје су оправдали позив селектора и у изузетно јакој конкуренцији, те освојили 11, односно 18. мјесто.

Сакан је честитао бициклистима за остварене резултате и достојно представљање локалне заједнице и Републике Српске на међународним такмичењима.

„Знајући колико је бициклизам скуп спорт и колико захтијева одрицања и напорног рада ови резултати још више добијају на значају. Искрено се надам да ће они својим ангажманом анимирати младе Которварошане да се баве овим спортом“, поручио је Сакан.

Он је навео да је на пријему било ријечи и о могућностима организације уличне трке у Котор Варошу, поводом обиљежавања Дана општине – 24. априла.

„Сигурно је да би бициклистичка трка привукла велики број посјетилаца и уједно употпунила програмски садржај поводом Дана општине, тако да остаје отворена могућност организације“, нагласио је Сакан.

Тубић је захвалио за пријем и поздравио идеју начелника о организацији уличне трке у Котор Варошу.

„Иако наступамо за клуб из Бањалуке, спремни смо да уз подршку општине организујемо бициклистичку трку која би окупила најбоље такмичаре из окружења, а уједно би се на најбољи начин представили нашој публици“, истакао је Тубић и додао да им много значи што је пут према Кнежеву асфалтиран, јер им то олакшава тренинг.

Максимовић је велики таленат и од њега се у будућности очекују врхунски резултати, а уз тренинге и такмичења не запоставља ни школске обавезе и одличан је ученик.