Приоритет уређење градског купалишта Бјелине

На данашњем састанку начелника општине Котор Варош Зденка Сакана и представника Комуналног предузећа „Бобас“ дефинисане су активности уређења градског купалишта Бјелине уочи предстојеће которварошке котлићијаде.

Закључено је да се наредне седмице организује заједничка акција уређења зелене површине, одвоза смећа и крупног отпада, како би Бјелине заблистале пуним сјајем на традиционалној гастро манифестацији.

Такође, успјешном је оцијењена прољећна акција чишћења и уређења града под називом „За љепши и чистији Котор Варош“, у којој су учествовали запослени у локалној самоуправи, јавним предузећима и установама, представници невладиних организација и удружења грађана и спортски клубови.

Акценат је био стављен на шеталиште и уређење обала Врбање од купалишта Бјелине до купалишта Брана, затим на уређење насеља Брегови, брда Рујика, простор око спортске дворане, градског трга и ужег градског језгра.

Чланови Удружења „Еко опстанак“ су посадили саднице цвијећа код спомен-обиљежја и спомен-костурнице, на острва код аутобуских стајалишта и испред зграде општинске Борачке организације.