Промоција књиге “Књига живота – упутство за употребу“ аутора Стеве Селака

Народна билиотека Котор Варош је организовала у петак промоцију књиге “Књига живота – упутство за употребу“, аутора Стеве Селака из Бања Луке. О књизи су говорили потпредсједник СПКД “Просвјета“ РС Филип Перишић, привредник Саво Марјанац, педагог Марио Кнежевић и аутор.

-Селак у књизи искрено и отворено говори о своме животу. Књига је аутобиографског карактера из које се може доста научити. Селак истиче да треба стално учити и вјеровати у себе, јер се само тако могу побиједити све тешкоће – истакао је Марјанац.

По ријечима Кнежевића књига, иако није из области књижевности представља вриједно дјело у којем Селак говори на који начин се живот може учинити љепшим да би били срећнији. Аутор је истакао да књига садржи 19 поглавља у којима даје одговоре како побиједити бројне животне тешкоће које нас спутавају да будемо сретнији.

Прво поглављу говори о његовом животу у којем је два пута преживио клиничку смрт. Сматра да смрт није тако страшна, јер је душа вјечна. Говорећи о циљевима истиче „да човјек који зна куда иде никада не може да залута, а онај који не зна увијек је на погрешном мјесту“. Посебна поглавља су посвећена времену, које је веома битно у животу.

Говори о позитивним мислима и љубави, која је по ријечима аутора основ живота. Као велики познавалац религије, сматра да нас она учи доброти, давању и љубави.

-Веома је важно да позитивно мислимо. Као људи морамо имати више љубави, више бити позитивни и више се дружити. Моје срце је пуно љубави. Зато као човјек волим све људе. Када у срцу имате пуно љубави лијепо је живјети- рекао је Селак.

До сада су промоције Селакове књиге одржане у Градишци, Прњавору, Козарској Дубици, Костајници и Приједору. У разговору је рекао да припрема књигу нову књигу „Проклетство живота“, о проклетству једне породице које траје 150. година.

Д.К.