Промоција књиге пјесама и предивног романа „Размножавање домаћих животиња“

ЈУ „НАРОДНА БИБЛИОТЕКА“ КОТОР ВАРОШ организује промоцију књиге пјесама и предивног романа „Размножавање домаћих животиња“ ауторке Тање Ступар Трифуновић.
Промоција ће бити одржана у просторијама библиотеке четвртак 7. фебруар у 18 часова!
Рафинираним приступом те слободним и живим стилом Тања Ступар Трифуновић наставља у властитој књижевности да се бави темама којима је натопљена наша неријетко сива стварност, али њене пјесме ма колико биле инспирисане теретом искуства итекако нуде утјеху.
Ријеч је о зрелој и посвећеној ауторици која пише и успјешно објављује већ двадесет година и која је врло пажљивом селекцијом од три поетска рукописа сачинила књигу „Размножавање домаћих животиња“.
Књига је настајала дуго, скоро девет година, а Тања Ступар Трифуновић је с великим успјехом дуг период увезала у функционалну цјелину.
О чему год да пише Тања Ступар Трифуновић то чини из феминистичке позиције и њен дијалог с преткињама, биле оне јунакиње из митологије или особе из властитог окружења је додатно важан сегмент у њеној поезији.
Након успјешног романа „Сатови у мајчиној соби“ и једнако успјешног повратка поезији захваљујући књизи „Размножавање домаћих животиња“ Тања Ступар Трифуновић поново је изабрала прозну форму и њено наредно дјело ће бити роман.
Најновија књига пјесама ,, Размнозавање домацих зивотиња „Тање Ступар Трифуновић добитник је награде ,,Милица Стојадиновић Српкиња“.
Једнако колико је посвећена властитој књижевности, посвећена је и књижевности других босанскохерцеговачких ауторица те је између осталог била уредница романа Лане Басташић који је био у најужем избору за Нинову награду.