Вечерас промоција књиге „ПРАВНИ МОЗАИК СУДСКИХ ОДЛУКА“ aутора Жељка Бубића

ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ у сарадњи са ЈУ „Народна библиотека“ Котор Варош организује промоцију  књиге „ПРАВНИ МОЗАИК СУДСКИХ ОДЛУКА“ aутора Жељка Бубића.

Промоција ће се одржати у петак, 01. Фебруара 2019. године, са почетком у 18 часова у просторијама Народне библиотеке Котор Варош.

О књизи ће говорити проф. др Остоја Ђукић (рецезент), Станко Тепић (дипломирани правник), Жељко Бубић  (аутор).

Ријеч је књизи која је настала као плод ауторовог дугогодишњег рада у адвокатури. У овој књизи аутор је желио да на једном мјесту систематизује само дио судских одлука из богате адвокатске праксе, коју је вршио адвокатским заступањем на разним правним инстанцама у Републици Српској и Босни и Херцеговини. Књига је практичне и употребне вриједности свим лицима која из ове збирке могу да добију потребна сазнања о судском поступку. Књига представља примјену права у пракси што је најбољи показатељ развоја друштва и друштвених токова у контексту правне државе и институције правног поретка.

Жељко Бубић, рођен је 1981. године, дипломирао на Правном факултету у Бањој Луци. По дипломирању био је адвокатски приправник до 2009. године, када полаже правосудни испит на Врховном суду РС.

Након положеног правосудног испита у истој канцеларији двије године ради у својству стручног сарадника за правне послове до  2011. године, када испуњава законом прописане услове за упис у Именик адвоката Адвокатске коморе Републике Српске. 2011. године у Бањој Луци оснива властиту адвокатску канцеларију у 29. години живота у којој и данас ради.

Током више од десте година у адвокатури сарађивао је са највишим правним ауторитетима, универзитетским професорима, вршио најтежа заступања правних и физичких лица, и скоро да нема правосудне институције у БиХ у којој није пружао услуге адвокатског заступања за своје клијенте.