Radar „Ramer 10“ od danas lovi brze vozače na području CJB Banjaluka

Od danas na području Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka koristiće se uređaj za mjerenje brzine kretanja vozila “ Ramer 10“.

 „Obavještavamo građane da će se od  1. do 9. februara i od 14. do 19. februara 2017. godine na putevima koje su u operativnoj nadležnosti Centra javne bezbjednosti Banjaluka, vršiti kontrola brzine kretanja vozila putem radarskog sistema “Ramer 10“. 

Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača“, rekao je portparol CJB Banjaluka Marija Markanović.

Iz CJB Banjaluka napominju da navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obje saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno registruje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

„Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije. Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran radarskim sistemom “Ramer 10“ radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta“, objasnila je Markanovićeva.

CJB Banjaluka apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.
(Izvor: Nezavisne novine)