Радови теку предвиђеном динамиком

Представник Европске Инвестиционе банке Маржена Петерсон и представник Делегације ЕУ у БиХ Јасмина Хаџимешић обишли су јуче са начелником општине Котор Варош Далибором Вучановићем локације на којима се изводе радови у оквиру пројекта „Санација и реконструкција градске водоводне мреже и проширење канализационе мреже“.
Тиму за управљање пројектима, којим руководи Радмила Михић, је предочен извршени динамички план за мјесец март, као и планиране активности у априлу мјесецу.
Представник ЕИБ-а Маржена Петерсон истакла је да су кредити ове банке у вези са овим пројектом веома повољни, односно да имају повољну каматну стопу, период отплате и грејс период од осам година.
Желим похвалити извођаче радова и напоре локалног руководства у Котор Варошу, јер се реализација пројекта добро развија и очекујем да ће до октобра мјесеца бити завршена“, истакла је Петерсон.
Представник Делегације ЕУ у БиХ Јасмина Хаџимешић рекла је да су ИПА средства намијењена искључиво за грађевинске радове, док припремне радове, односно обезбјеђивање неопходне документације, финансирају општине сопственим средствима.
Ово је најзначајнији пројекат за градско подручје у задњих 20 година, а његова вриједност износи 4 милиона марака. Укупно ће бити замијењено 20 километара подземне инсталације градског водовода у свим улицама на подручју општине.
Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић је нагласио да је овај пројекат креиран по потребама грађана, те да је његов циљ да обезбиједи добар и квалитетан извор воде и уреди канализационе системе.
Реконструкција и проширење водоводног и канализационог система утицаће и на ефикасно и одрживо кориштење водних ресурса и заштиту ријеке Врбање.

Извор: opstinakotorvaros.com

investiciona 1