Ranka Mišić: Sindikat planira da otvori kancelariju u Kotor Varošu

 

Predsjednica Saveza sindikata RS Ranka Mišić razgovarala je  sa načelnikom opštine Kotor Varoš Zdenkom Sakanom o mogućnosti otvaranja kancelarije sindikata u ovoj opštini.

– Nakon ovog sastanka uputićemo i zvaničan dopis opštini Kotor Varoš kako bi nam ustupila neke od prostorija kojima raspolaže na korišćenje – kazala je Mišićeva i dodala da je Sakan obećao da će sa ostalim predstavnicima opštine sagledati mogućnosti da izađu u susret tom zahtjevu.

Mišićeva i Sakan su se osvrnuli i na prilike na tržištu rada u Kotor Varošu koji važi za jednu od opština sa najvećom stopom zaposlenosti, a poseban akcenat stavili su na poštivanje prava radnika i omogućavanje njihovog sindikalnog organizovanja.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Sindikalne organizacije u Fabrici obuće “Sportek” Radislav Stojanović. Sindikat je najaktivniji upravo u ovoj fabrici koja je sa oko 2.000 radnika i najveći poslodavac na području opštine Kotor Varoš, dok je u većini preostalih firmi marginalizovan ili i ne postoji.