Шахисти на турниру у Бања Луци

Седам чланова Шаховског клуба „Котор Варош“ је учествовало прошле недјеље на 30. међународном шаховском турниру шаховских звијезда Српске и окружења „ШКИ Балкан 2016“.

На турниру је учествовало 89 такмичара. Након девет одиграних кола за побједника је проглашен Сандро Микановић, члан ШК „Велемајстор“ Брчко, друго мјесто је освојио Александар Савановић, члан ШК Србац“, а треће Владо Наранчић, ШК„Бихаћ“.

Међу которварошким шахистима најуспјешнији је био Сергеј Молчанов, који је са пет поена освојио 35 мјесто. Драже Обрадовић са истим бројем поена је заузео 38 мјесто. Чедо Тепић и Слободан Тешић освојили су по 4,5 , а Драган и Дарко Станковић по 4,0 поена.

Предсједник ШК „Котор Варош“ Сергеј Молчанов је рекао поводом учешћа на међународном турниру, да су чланови клуба постигли осредњи резултат, који је у складу са могућностима и да је остварени резултат у цјелини задовољавајући, посебно када се има у виду јака конкуренија учесника.

„Учешћем по први пут на међунардном турниру млади чланови клуба Драган и Дарко Станковић стичу драгоцјена искуства, што је од великог значаја за активност клуба у наредном периоду“ истакао је Молчанов. Д.К.