Сакан: Котор Варош има повољан пословни амбијент

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је на новогодишњем пријему рекао да се ова локална заједница може похвалити изузетно повољним пословним амбијентом, односно да је Котор Варош једна од ријетких општина у БиХ која има суфицит у извозу захваљујући бројним привредним субјектима.

,,И поред тих проблема успјели смо да реализујемо значајан број пројеката предвиђених планом капиталних инвестиција и захваљујући домаћинском пословању и рационалном трошењу буџетских средстава успјели смо покрити буџетски дефицит из прошле године у износу од 370.000 КМ“, нагласио је Сакан.

Он је подсјетио да су у овој години реализовани бројни пројекти, те да је општина Котор Варош испунила услове БФЦ ресертификације, којом је обновила статус општине са повољним пословним окружењем.

„Чињеница да општина има БФЦ сертификат говори потенцијалним инвеститорима да се ради о локалној заједници која је оријентисана ка потребама и захтјевима привредника. У Котор Варошу је тренутно 5.600 запослених, од чега чак 3.200 у кожарско-прерађивачкој индустрији. Морам истаћи и чињеницу да ограничавајући фактор и кочницу на путу још већег привредног развоја представља недостатак радне снаге и земљишта у власништву општине“, поручио је Сакан на традиционалном новогодишњем дружењу са привредницима, представницима републичких институција, вјерских заједница, удружења и невладиних организација, директорима јавних предузећа и образовних установа.

По његовим ријечима ова локална заједница има развијено предузетничко средиште са великим бројем пословних субјеката у различитим областима пословања, од којих су неки лидери на тржишту.

Он је захвалио свима на изузетно коректној сарадњи у овој години и пожелио пуно успјеха у 2022. години.