Сакан ученицима честитао почетак школске године

Начелник општине Котор Варош, Зденко Сакан, честитао је свим которварошким ученицима почетак нове школске године, а првачићима, по традицији, уручио пригодне поклоне.

Сакан је посебно пожелио првачићима да успјешно савладају све препреке које током школовања буду имали и да се лијепо друже, поручивши да ће Општинска управа учинити све на стварању што бољих услова у школама.

„Нека вам је срећан ваш први школски дан и увијек га памтите као најљепши догађај. Желим вам да извршавате све своје обавезе са лакоћом и задовољством и да будете здрави и срећни“, поручио је начелник првачићима Основне школе „Свети Сава“ Котор Варош и додао да је неопходно правилно понашање у спровођењу прописаних епидемиолошких мјера.

Директор Основне школе „Свети Сава“ Котор Варош, Слађана Шубара, рекла је да је школа спремно дочекала почетак наставе за 115 ученика првог разреда, као и осталих ученика старијих разреда.

„Поред тога што смо дезинфиковали све просторије обезбиједили смо све услове у свим школским објектима да буду опскрбљени дезинфекционим средствима и да буду појачане мјере хигијене. Изазов је велики пред нама али ако будемо поштовали, сви заједно, прописане мјере имаћемо смањен ризик од оболијевања“, рекла је Шубара.

Бесплатни уџбеници и пригодни поклони уручени су и за 35 првачића у Основним школама „Петар Петровић Његош“ у Масловарама и „Петар Кочић“ у Шипрагама.