Сакан: Заједничким радом стварамо атмосферу напретка

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан истакао је ова општина развијено предузетничко средиште са великим бројем пословних субјеката у различитим областима пословања, од којих су неки лидери на тржишту.

Сакан је на новогодишњем пријему рекао да се само заједничким и континуираним радом може стварати атмосфера напретка.

„Без обзира на тешке услове пословања, једнаким интезитетом радићемо на јачању привреде, као и на привлачењу што већег броја инвестиција, како би био унапријеђен квалитет живота грађана“, нагласио је Сакан на традиционалном новогодишњем дружењу са представницима републичких институција, вјерских заједница, удружења и невладиних организација, директорима јавних предузећа и образовних установа.

Он је подсјетио да су у овој години реализовани бројни пројекти, а да се до октобра наредне године очекује завршетак изградње нове зграде општинске управе.

Новац за изградњу нове зграде у којој ће бити смјештена општинска администрација обезбијеђен је задужењем општине Котор Варош путем емисије обвезница.

„Изградњом новог објекта општинске управе све службе ће бити приступачније у погледу пружања услуга и инвестиционих потенцијала, доступности информација и проактивности у рјешавању захтјева привредника. Биће то репрезентативан објекат и симбол града“, поручио је Сакан.

Он је захвалио свима на изузетно коректној сарадњи у овој години и пожелио пуно успјеха у 2020. години.