Сара и Кристијан освојили златне медаље у Вогошћи

Такмичари и такмичарке Џудо клуба „Младост“ из Котор Вароша наступили су протеклог викенда на међународном џудо турниру за млађе узрасне категорије „BiH and Nippon“ који се одржао у КСЦ „Амел Бећковић“ у Вогошћи.У конкуренцији преко 300 такмичара из 44 клуба, Младосташи су се вратили у Котор Варош са седам одличја. Златном медаљом се окитио полетарац Кристијан Вишњић у категорији до 24 кг, а злато је освојила и Сара Марић у категорији +63 кг. Сребрне медаље су засијале око врата Лари Вишњић (до 22 кг), Дајани Драгојевић (до 32кг), Дарији Даниловић (до 40 кг) и Анастасији Милић у категорији до 44 кг. Драго Славнић је у категорији до 66 кг успио доћи до бронзане медаље.

Циљ учешћа наших такмичара на овом турниру је био увид у тренутни степен спремности и квалитета најмлађих узрасних категорија нашег клуба. Њих шесторо је по први пут наступило на неком званичном такмичењу. Да су остварили изузетан успјех, говори и податак да је 5 дебитаната освојило медаљу, што ме чини сретним и поносним“, рекао је Сејдо Татар, тренер у ЏК „Младост“.

Поред учешћа на овом престижном турниру троје наших такмичара наступило је и на Првенству БиХ у категорији млађих сениора и сениорки које се у паралелном програму одржавало у истој дворани, али из објективних разлога, болест и лакше повреде, наши такмичари нису успјели доћи до неког значајнијег резултата.

dzudo-za-novine-oktobar-3dzudo-za-novine-oktobar-2dzudo-za-novine-oktobar-1dzudo-za-novine-oktobar