Сара Марић ,,сребрена“ на првенству Балкана

На појединачном и екипном првенству Балкана одржаном од 30.09. до 02.10.2022. године у Црној Гори у Подгорици за јуниоре и јуниорке Сара Марић је направила маестралан подвиг.

Услов за учешће на овом првенству Балкана, Сара је стекла на првенству Босне и Херцеговине када је освојила прво мјесто и постала шампионка у категорији преко 78кг, те тиме обогатила свој клуб и град сребреном медаљом.

У првом колу Сара се села са Воулпасин Николетом из Грчке коју је побједилиа ефикасно ,,ипоном“, док је у другом колу побједила румунку Тудоранке Дарију-Елену, такође ефикасно прије истека времена.

У трећем колу, то јест финалној борби, Сара је изгубила од туркиње Дирген Дујгу, која је ојективно била квалитетнија такмичарка.

Наша которварошанка Сара, наступила је и у такозваној ,,Микс“ екипи у репрезентацији и освојила бронзану медаљу у екипном наступу за репрезентацију Бсне и Херцеговине која је била трећа, у којој је Сара забиљежила једну побједу и један пораз.

,,Овај Сарин успјех нам причињава радост и задовољство јер афирмише на само себе као врхунску спортискињу а исто тако на клуб, општину Котор Варош, Републику Српску и Босну и Херцеговину“– поручили су из клуба

,,Освајањем ове двије медаље, на досадашим наступима у овој години, такмичари нашег клуба укупно су освојили 162 медаље од чега 54 златне, 27 сребрених и 81 бронзану медаљу“-изјавио је тренер клуба Сејдо Татар