Састанак радне групе у оквиру ревизије Стратегије развоја општине

Јуче , 29.10.2015. године, у скупштинској сали општине Котор Варош је одржан састанак радне групе формиране у оквиру ревизије стратегије развоја општине Котор Варош за период 2010 – 2020. година. Тема састанка је био наставак израде мапе опасности, рањивости, изложености и капацитета општине Котор Варош и уврштавање добијених података у ревидирану стратегију развоја. Састанку су присуствовали представници општине, цивилне заштите, ватрогасног друштва, дома здравља, полиције и невладиног сектора.

Техничку подршку радној групи пружа УНДП БиХ у склопу пројекта „МТС – Систем обуке за јединице локалне самоуправе“, који финансира Шведска развојна агенција, а у сарадњи са УНДП пројектом „ИЛДП – Интегрисано планирање локалног развоја“, који финансира Швицарска амбасада.

„У интересу грађана и општине Котор Варош је да на вријеме уочимо опасности и ризике и да предложимо рјешења која ће бити уврштена у стратегију развоја. По одзиву присутних видим да се процесу ревизије стратегије приступило озбиљно и не сумњам да ћемо добити квалитетна рјешења“ – рекао је Далибор Вучановић, начелник општине Котор Варош, у уводном обраћању присутним члановима радне групе.