Савићи: Асфалтирана прва дионица

Измјеном и допуном програма утрошка намјенских средстава од накнаде по основу продаје шумских дрвних сортимената који су усвојили одборници СО Котор Варош половином 2017. године планирана је, између осталог, модернизација локалног пута у Савићима.

Након завршене тендерске процедуре као најповољнији понуђач за дионицу од 180 метара изабрана је фирма „Грађење Ђурић“ из Бања Луке која је започете радове на асфалтирању овог локалног пута у завршила у предвиђеном року.

Пошто је дионица пута дуга 400 метара преостали дио од 220 метара је обезбијеђен кроз УНДП-ов пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ који је аплицирала Мјесна заједница Врбањци у партнерству са Удружењем грађана „Змајевац“ а средства су поред општине Котор Варош обезбиједиле Владе Швицарске и Шведске.

„За другу дионицу је такође проведена тендерска процедура и изабран је извођач „Планум“ из Теслића и очекујемо да по завршетку прве дионице отпочну радови и на другој дионици. Захваљујем се општини Котор Варош и донаторима који су обезбиједили средства за реализацију овог пројекта“ -изјавио је Младен Тепић, предсједник Удружења и одборник СДС-а у СО Котор Варош.

Fotografija Udruženje građana "Zmajevac".Fotografija Udruženje građana "Zmajevac".