Savjeti za savršen san kada je uveče pakleno toplo

Koliko god voljeli ljeto, ono donosi i neke neprijatne stvari, posebno uveče kada treba odmoriti i spremiti se za novi radni dan, a stručnjaci ne preporučuju da klima uređaji rade non-stop.

Da vam ljetnje noći ne bi postale noćna mora, otkrivamo vam nekoliko savjeta kako da lako utonete u san.

Sledeći put kada temperature budu visoke, probajte ove trikove i spavaćete kao beba. Pored uključivanja klima uređaja i ventilatora, preporučuje se “egipatski metod”.

Potrebno je da pokvasite posteljinu ili peškire, koji su dovoljno veliki da mogu da vas prekriju. Za svaki slučaj stavite suvi peškiri ispod sebe. Ovo će vas definitivno rashladiti i omogućiti kvalitetan san.

Još neki savjeti protiv vrelih noći:

– Okrenite jastuk prije nego što planirate da utonete u san kako bi vam glava bila na hladnoj strani

– Ne konzumirajte kafu prije odlaska u krevet

– Kupite medicinski alkohol i pomješajte ga sa vodom u razmjeri 1:1. Sipajte u prskalicu i nanosite na tijelo po potrebi.

Ako vam ni ovo nije pomoglo, možda bi trebalo da probate pozu “rašireni orao” kako biste svoje tijelo održali hladnim. Jedan od načina je da dio posteljine koju stavljate na tijelo savijete, spakujete u plastičnu kesu i ostavite da ostoji u zamrzivaču. Izvadite ga pred odlazak u krevet i ne zaboravite da spavate tako da vam noge budu otkrivene.