СДС тражи ручно бројање гласова

 

У СДС нема подјела, поручио је лидер СДС Вукота Говедарица након сједнице Предсједништва СДС на којој је расправљано о изборним резултатима странке.

Предсједништво Српске демократске странке утврдило је јединствене ставове, те дало подршку свим активностима СДС у циљу даљег доказивања истине о резултатима општих избора, поручио је предсједник СДС Вукота Говедарица након сједнице Предсједништва СДС у Бањалуци.

„Сачекаћемо прелиминарне резултате ЦИК БиХ и уложити приговоре и жалбе. Тражимо пребројавање гласова са освртом на велики број неважећих гласачких листића и утврђивање вјеродостојности оригиналних листића, јер имамо доказе да се ради о одређеној количини фалсификата, и то је главни основ изборне преваре“, рекао је Говедарица.

Он је додао да је Предсједништво СДС усаглашено око става да ће све будуће активности бити дефинисане на сједници Главног одбора странке.

„Очигледно улазимо у фазу неизвјесности око пребројавања гласачких листића, а уз помоћ графолошке анализе лако је утврдити све сумње у вези са протеклим изборима. Вјерујем да СДС има довољно снаге, да је политичка организација која ће водити рачуна о сопственом и интересу Републике Српске“, истакао је предсједник СДС, нагласивши да није задовољан са изборним резултатом, који је СДС остварила на нивоу за Народну скупштину Српске.

Говедарица је рекао да је свјестан своје одговорности, те да ће свој извјештај поднијети пред члановима Главног одбора када за то буде вријеме.

„Без резервног положаја сам ушао у ово и неприхватљиво је да водим политичку утакмицу са резервним намјерама. У СДС нема различитих струја и одлуке се доносе већином гласова или заједничким ставовима“, закључио је Говедарица.