Седам нових случајева корона вируса у Котор Варошу

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Свети Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници Фоча извршено је тестирање 299 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 27 особа у Републици Српској, саопштено је из Института.
Ријеч је о девет мушких и 18 женских особа, од којих су шест млађе, 14 средње и седам особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта седам особа је из Kотор Вароша, пет из Зворника, четири из Kостајнице, по двије из Приједора, Модриче и Добоја и по једна из Бањалуке, Теслића, Градишке, Бијељине и Требиња.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.567 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 117 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.082 особа, што представља 69,05 одсто од укупног броја потврђених случајева инфекције. На САРС-ЦоВ-2 тестирано је укупно 30.942 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 66, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 27, а у општим болницама 39.

Укупан број лица код којих је тест САРС-ЦоВ-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 70.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 1.034 особа, а надзор је завршен код 35.162 особа.