Шест пројеката добило подршку ИН фондације

ИН фондација, фондација за унапређење социјалне инклузије дјеце и омладине у БиХ спровела је пројекат “Млади као снага промјене у својим заједницама” уз подршку програма Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (БХРИ), који спроводи Међународна организација за миграције (ИОМ), уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД).

Пројекат је имао за циљ да оснажи младе да постану активни и одговорни грађани друштва, који ће кроз своје дјеловање допринијети унапређењу својих локалних заједница, те тиме утицати на побољшање статуса свих чланова друштва са посебним фокусом на младе.

У току пројекта су организоване бројне обуке за младе узраста од 15 до 24 године из општина Котор Варош, Градишка и Приједор, с циљем да полазници стекну знања и вјештине за писање пројеката, да уче о активизму и да се мотивишу да покрену своје иницијативе у заједницама у којим живе.

На подручју општине Котор Варош је укупно одобрено шест пројеката вриједности 4.200 КМ, који ће се имплементирати до краја марта 2021. године.

Неформалној групи младих „Забрђе squad“ је одобрен пројекат „Пингпонг маниа“, Омладински центар „Пета страна свијета“ ће реализовати пројекат „Закачи се за активизам“, док ће Дом културе „Мирослав Миро Пејовић“ анимирати младе да посјећују позориште у оквиру пројекта „Мала сцена-велике идеје“.

Млади рекреативци из Удружења „Херој“ ће у оквиру пројекта „Развој рекреативних активности на подручју општине Котор Варош“ обогатити општину културним догађајима за младе.

Неформална фрупа младих „Темплар“ ће реализацијом пројекта „Мјесто за све нас“ обезбиједити простор и услове за окупљање и неформално дружење младих у природи, а млади планинари из Планинарског друштва „Механизам“ ће спровести пројекат „Млади планинари у акцији“ како би унаприједили квалитет услова смјештаја и боравка у планинарском дому „Грабовачка ријека“.