Синоћ почела са радом радионица „Ручних радова и народног веза“

Радионица „Ручних радова и народног веза“ почела је синоћ са радом у организацији ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош. У просторијама Центра, гдје ће се и одржавати радионице, одржан је и први састанак на којој су водитељице овог програма за жене, Војка Столић и Борка Стојановић, присутним женама представили будуће активности радионице и начин на који ће она бити организована.
Борка Стојановић водитељица радионице изразила је одушевљење покретањем једне овакве активности која ће да обогати друштвени живот которварошких жена.
Носила сам се чак са мишљу да једну овакву активност потражим и ван Котор Вароша. Позиву из Центра за културу, спорт и информисање сам се силно обрадовала. Покретање радионице оваквог типа значиће много за очување народне традиције, путем преношења знања и вјештина са кољена на кољено. Битно је не заборавити своје обичаје и народне вјештине које су његовале и чувале наше баке“, истакла је Стојановићка.
Жене ће током радионица израђивати разне производе, као што су славски столњаци, свадбарски пешкири, везене салвете и сл. Из Центра за културу, спорт и информисање позивају наше суграђанке које желе да нешто науче, да се друже и стварају, да се придруже овој радионици, како би обогатиле своје слободно вријеме, а уједно граду подарили низ занимљивих и вриједних производа који ће бити плод рада вриједних женских руку. Сви прозводи које буде изњедрила радионица, моћи ће се видјети и купити у изложбено – продајном простору, који се налази у приземљу зграде Центра.
Циљ ове радионице је социјализација и организовање незапослених жена старосне доби преко 40 година, кроз дружење и ставаралачке активности, уз могућност презентовања и продаје производа који буду плод рада и дружења жена које се укључе у рад и подрже ову идеју.