Сјећања: Друговање уз фудбал…

У години када которварошки ФК „Младост“ обиљежава 90-годишњицу оснивања  освјежићемо сјећања на међународну пријатељску утакмицу, која је одиграна прије 14 година са екипом ФК “Слобода“ из Базела у којој су наступили радници на привременоим раду у Швајцарској.

У прилогу након утакмице се наводи, да је то био прави празник фудбала, амбијент какав у Котор Варошу дуго није виђен. На стадиону Младости окупило више од 1.500  љубитеља фудбала. За Младост су наступили: Пејаковић, Сакан, Сердар, Вученовић,  Ј.Варошић, Кезија, Табаковић, Марић, Д.Варошић, Понорац и Новаовић. Још су играли: Јосиповић, Максимовић, Столић, Лугић, Зубић, Грбић, Д. Јурић, Јотановић, Петрушић, Бојић и В. Јурић.

ФК Слобода је наступила у саставу: Максимовић, О. Вулин, Симовић, Шапоња, С. Вулин, Стевановић, Васић, Бркљачић, Перић, Милинчнћ и Нинковић. Још су играли:Стефановић, Зикић, Ракић, Н. Симовић, Гајић и Ђукић. Домаћа екипа је остварила побједу са 6:1,  стријелци за Младост су били: Д.Варошић 3, Понорац, Д. Јурић и Грбић, а за Слободу Бркљачић. Сусрет је водио бањалучки судија Ранко Драгичевић.

Пред почетак прве међународне утакмице у Котор Варошу капитен гостију Горан Максимовић, иницијатор гостовања Слободе предао је поклон у спортској опреми  РаденкуЧупићу, предсједнику Извршног одбора Младости. Гостима је предана слика которварошког сликара Бранка Русмира. Послије утакмикце одржан је концерт на којем су наступили „Јандрино јато“ и Ранко Гавриловић. У току тродневног боравка играчи Слободе су у Грабовици, родном мјесту Горана Максимовића,  одиграли сусрет са ветеранима и екипом „Квимпекса“.Гостовање „Слободе“ из Базела у Котор Варошу било је друговање уз фудбал, објавили су медији  након  одиграног сусрета. Д.К.