Сјећања: Школа радничких занимања

У прилогу који је објављен у бањалучком „Гласу“ почетком јуна 1972. године се наводи да је у току изградња школе за радничка занимања о којој се у Котор Варошу дуго говори.

– У овом мјесту не постоји ниједна средња школа, а само ове године осмогодишње школовање ће завршити 290 ученика , па се поставља питање колико ће основаца наставити школовање – наводи се у прилогу.

До сада су ученици настављали образовање у Центру за оквалификовање радника при Радничком универзитету Котор Варош. За протеклих пет година за зидаре и тесаре оквалификовано је око 700 радника који су се запослили широм земље и у иностранству.

У наставку прилога се истиче да је због великог интересовања одлучено да Центар прерасте у Школу за радничка занимања. У објекат и опрему уложено је око два милиона динара. Упоредо са изградњом и опремањем Школе уложени су напори оку циљу обезбјеђења кадрова за које је био велики проблем обезбиједити станове.

Школа за радничка занимања је током свог рада прерасла у Средњошколски центар у којем је омогућен упис заинтересованих основаца на даљње школовање.

Д.Керезовић