Сјећање на три генерације ватрогасаца

-Поводом 100-годишњице ватрогаства у БиХ и 40 година у општини Котор Варош одржана је завршна свечаност – објављено је у двоброју „Которвароког листа“почетком 1980 године.
На свечаности су уручена признања најзаслужнијим члановима Добровољног ватрогасног друштва, заслужним појединцима и колективима који су допринијели развоју ватрогаства на подручју которварошке општине.
Међу добитницима ватрогасних признања били су и дугогодишњи чланови Добровољног ватрогасног друштва браћа Баришићи из Которишта Аугустин (81), Јозо (76) и Маркан (69).
Аугустин је члан ДВД-а од оснивања, сада је почасни члан
Ватрогасног друштва. Његов син Бранко (50) је активни ватрогасац од 1955. године, данас ватрогасни подофицир прве класе – наводи се у прилогу листа.
Да породична традиција и љубав према ватрогаству не би била изневјерена, млади Давор (15), син Бранков, а Аугустинов унук је члан пионирске ватрогасне јединице.
-Тако су три генерације из породице нашег најстаријег ватрогасца на истом хуманом задатку – заштита имовине и људских живота -писао је „Которварошки лист“ прије 36 година.
Д.Керезовић