Školski pribor za djecu iz socijalno ugroženih porodica

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, direktor Centra za socijalni rad Dragan Pejaković i službenik Vorld vižna Dijana Kremenović potpisali su danas tripartitni ugovor o pomoći djeci iz socijalno ugroženih porodica u vidu nabavke torbi i škoskog pribora.

Humanitarna organizacija Vorld vižn je obezbijedila finansijska sredstva u iznosu od 5.480 KM za nabavku torbi i školskog pribora za stotinu mališana iz socijalno ugroženih porodica, a nosilac aktivnosti biće Centar za socijalni rad.

„U dogovoru sa Koalicijom za zaštitu djece na području opštine Kotor Varoš formiraćemo spisak porodica kojima je neophodna pomoć kako bi novu školsku godinu započeli sa novim priborom“, istakao je direktor Centra za socijalni rad Dragan Pejaković.

Po riječima Dijane Kremenović organizacija Vorld vižn na ovaj način želi da poboljša uslove obrazovanja djeci iz socijalno ugroženih porodica.

„Veliki broj ovih porodica nije u mogućnosti obezbijediti svojoj djeci osnovne školske potrepštine s obzirom na to da se nalaze u stanju socijalne potrebe. Svaka pomoć u školovanju njihove djece je uvijek dobrodošla“, naglasila je Kremenovićeva i dodala da će Vorld vižn finansirati i pet samohranih majki sa područja opštine Kotor Varoš u vidu poljoprivrednih podsticaja u dogovoru sa arhijerejskim namjesnikom kotorvaroškim Milenkom Narićem.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je naglasio da lokalna zajednica ima odličnu saradnju sa organizacijom Vorld vižn.

“Ovom akcijom želimo zajednički da pomognemo i smanjimo brige oko kupovine školskog pribora i torbi za socijalno ugrožene kategorije društva, a cilj nam je da se i u narednom periodu pozabavimo problematikom obrazovanja sa projektima koji se mogu realizovati na lokalnom nivou“, rekao je Sakan.

Školski pribor i torbe biće podijeljeni do početka nove školske godine. S.P.