Служен парастос погинулим полицајцима

Припадници которварошке Полицијске станице су поводом Дана полиције – 4. априла и 30 година постојања Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске одали помен погинулим припадницима Станице јавне безбједности /СЈБ/ Котор Варош.

Парастос је служио архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић који је рекао да су погинули полицајци хероји, јер су дали живот за одбрану Републике Српске.

Припадници МУП-а су били на бранику отаџбине у протеклом рату заједно са Војском Републике Српске. Важно је да нове генерације имају у виду жртву коју су дали погинули у протеклом рату, јер је и тада полиција чувала Српску, слободу и безбједност грађана, а и данас то чини“, поручио је Нарић и похвалио запослене у Полицијској станици што се сваке године окупљају на овај дан и молитвом одају помен колегама.

Командир Полицијске станице Котор Варош Игор Ковачевић, честитајући Дан полиције свим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, нагласио је да се посебно поштовање на овај дан мора одати погинулим полицајцима који су своје животе уградили у темеље Републике Српске и чију жртву не смијемо заборавити ни ми, ни будуће генерације.

Полицајци су у овим изазовним временима показали да су уз грађане Републике Српске и да све своје послове и задатке обављају крајње професионално и одговорно, а у корист свих наших грађана. Увијек ћемо бити спремни за све послове и задатке на заштити безбједности Републике Српске“, поручио је Ковачевић.

Он је рекао да је безбједносна ситуација на подручју ове општине у свим сегментима на задовољавајућем нивоу.
“У прошлој години смањен је број кривичних дјела и знатно је побољшана безбједност у саобраћају”, закључио је Ковачевић.