Служен парастос за 12 погинулих бораца ВРС

У мјесној заједници Шипраге данас је служен парастос за дванаест погинулих бораца Војске Републике Српске (ВРС) у одбрамбено-отаџбинском рату.

Предсједник општинске Борачке организације Котор Варош Миладин Савановић је истакао да морамо бити поносни на све оне који су на позив отаџбине узели пушке у руке и омогућили да данас уживамо у слободној Републици Српској.

,,Да није било Војске Републике Српске, данас не би постојала ни Република Српска која је једини гарант опстанка српског народа на овим подручјима. Зато је неопходно да културу сјећања преносимо на млађе нараштаје“, рекао је Савановић.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је нагласио да пали борци не смију бити заборављени, јер су своје животе дали за отаџбину.

,,Ова спомен-плоча има велики историјски значај и остаје као свједочанство будућим генерацијама о несебичној жртви ових људи за одбрану свог народа“, навео је Сакан.

Парастос погинулим борцима мјесне заједнице Шипраге, чија се имена налазе на спомен-плочи, служио је протонамјесник парохије шипрашко-грабовачке Божидар Куртиновић, а вијенце на спомен-плочу положиле су делегације општине Котор Варош, општинске Борачке организације, Полицијске станице Котор Варош и породице погинулих бораца.