Служен парастос за погинуле борце у Вигошти

У Вигошти код Котор Вароша обиљежена је 31 година од страдања 14 српских бораца који су убијени у засједи у овом мјесту, а још 13 њихових сабораца је рањено. Тим поводом служен је парастос, положени вијенци и запаљене свијеће на спомен-обиљежју у Вигошти.

Вијенце су положили замјеник начелника општине Котор Варош Младен Тривуновић, делегације општинске Борачке организације и породица погинулих бораца.

Након парастоса, који је служио парох врбањачки Драган Мијатовић, у обраћању окупљенима представник општинске Борачке организације Невенко Мијић је истакао да српски борци који су дали живот за одбрану свог народа и Републике Српске никада неће бити заборављени.

,,Свима нам је познато да је српском народу наметнут протекли рат, јер смо морали да се бранимо, а захваљујући нашим борцима и полицији опстали смо на свом огњишту. Да није било војске и бораца не би било ни српског народа“, поручио је Мијић.

На данашњи дан 1992. године мучки је у засједи нападнут комби који је превозио храну и у којем су се налазили борци који су се са смјене враћали кућама.

Тада су убијени Мирослав Пешевић, Будимир Кузмић, Обрад Ђукић, Слободан Вучановић, Милорад Нарић, Стаменко Дубочанин, Весељко Шебић, Недељко Чупић, Владо Божичковић, Радован Лујић, Мирослав Тепић, Зоран Васиљевић и Зоран Малијевић, док је од посљедица рањавања преминуо Вјекослав Смиљић.