Служен парастос за погинуле борце у Вигошти

У Вигошти код Котор Вароша данас је обиљежено 27 година од страдања 14 српских бораца који су убијени у засједи у овом мјесту, а још 13 њихових сабораца је рањено.

Тим поводом служен је парастос, положени вијенци и запаљене свијеће на спомен-обиљежју у Вигошти.

Вијенце на спомен-обиљежје у Вигошти положили су замјеник начелника општине Котор Варош Младен Тривуновић, представници општинске Борачке организације и породице погинулих бораца.

Након парастоса, који је служио парох врбањачки Драган Мијатовић, окупљенима се обратио предсједник општинске Борачке организације Миладин Савановић, који је истакао да српски борци који су дали живот за одбрану свог народа и Републике Српске никада неће бити заборављени.

Према његовим ријечима, да није било војске и бораца Републике Српске, не би било ни српског народа.

На подручју Котор Вароша страдало је 305 бораца, а рањено је око 630 бораца, који су данас инвалиди од прве до 10. категорије. Након 27 година од злочина не смијемо заборавити, али хришћански је опростити„, нагласио је Савановић.

На данашњи дан 1992. године мучки је у непријатељској засједи нападнут комби који је превозио храну и у којем су се налазили борци који су се са смјене враћали кућама.

Тада су убијени Мирослав Пешевић, Будимир Кузмић, Обрад Ђукић, Слободан Вучановић, Милорад Нарић, Стаменко Дубочанин, Весељко Шебић, Недељко Чупић, Владо Божичковић, Радован Лујић, Мирослав Тепић, Зоран Васиљевић и Зоран Малијевић, док је од посљедица рањавања преминуо Вјекослав Смиљић.