Служен парастос за погинуле борце ВРС

У присуству родбине, представника Борачке организације и локалне заједниуце данас је у Вигошти, мјесна заједница Ободник паљењем свијећа, полагањем цвијећа на спомен-обиљежје и служењем парастоса обиљежена 23-годишњица погибије бораца ВРС. Прије 23 године у јутарњим часовима, када су се у комбију борци враћали са смјене кућама из засједе је страдало 13 бораца, а толики број је задобио теже повреде. Од задобијених рана касније је један борац преминуо. Приликом напада убијени су: Будимир Кузмић, Мирослав Пешевић, Слободан Вучановић, Обрад Ђукић, Милорад Нарић, Споменко Дубочанин, Весељко Шебић, Зоран Васиљевић, Недељко Чупић, Владо Божичковић, Радован Лујић, Мирослав Тепић и Зоран Малијевић. Од задобијених рана касније је преминуо Вјекослав Смиљић.
Возач Бране Станишљевић се сјећа да је на возило изненада отворена ватра из аутоматског оружја са три стране. Иако погођен из снајпера успио је савладати кривину.
Са дванаест задобијених рана Бране је провео око пет година на лијечењу. Захвалан је љекарима, посебно др Славку Манојловићу у бањолучкој Ортопедској болници „Мирослав Зотовић“, који му је уградио протезу у десно кољено.
Након парастоса за погинуле борце који је служио јереј Мирко Батар окупљеним учесницима помена обратио се предсједник општинске Борачке организације Госто Тривуновић, који је истакао да је са подручја которварошке општине у одбрамбено-отаџбинском рату погинуло 305 бораца, а 630 су ратни војни инвалиди.
„Велика је заслуга бораца ВРС, посебно погинулих и рањених за све што данас имамо. Нама је Република Српска највећа тековина и једини гарант опстанка на овим просторима. Зато радом, економијом и мудрошћу морамо бранити Републику Српску да остане као цјелина“, рекао јеТривуновић. Д.К.