Служена божићна литургија

Данас испраћамо божићни пост у који се улази смирено и скромно да бисмо на достојанствен начин дочекали најрадоснији хришћански празник, поручио је архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић, који је јутрос служио божићну литургију у Храму Рођења Пресвете Богородице у Котор Варошу.

,,Будимо у заједници са Богом, сјетимо га се увијек и он ће увијек бити свјетлост, радост, истина и смисао нашег живота и љубав од које се све наше љубави хране. Та велика љубав према Христу чини да ми нашим земаљским љубавима никога не повређујемо и свима будемо утјеха“, истакао је Нарић у обраћању вјерницима и додао да je Исус Христ присутан Светим духом и на Светој литургији, те да је потребно и након литургије носити га у срцима, да се тај мир прошири на домове и породице.

Он је упутио божићну честитку парохијанима и људима добре воље, пожељевши да празник прославе са породицом и пријатељима у срећи, здрављу и весељу уз традиционални поздрав „Мир Божији – Христос се роди“.

Нарић је уручио и пригодан поклон протонамјеснику Дамиру Врховцу, који се захвалио на овом дивном гесту уприличеном на Божић

Божићној литургији присуствовао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан који је честитао свештенству Српске православне цркве и суграђанима најрадоснији хришћански празник – Божић.

,,На данашњи празник, празник мира, желим мир прије свега духовни, свим људима, мир у срцу, а онда мир и у њиховим породицама, љубав међу нашим ближњим. Нека празник Христовог рођења донесе духовни мир, али и спремност да подстичемо оптимизам, и да личним радом и залагањем доприносимо просперитету и напретку наше локалне заједнице“, поручио је Сакан.

У Храму рођења Пресвете Богородице прочитана је посланица коју традиционално поглавар СПЦ упућује поводом рођења Исуса Христа, најрадоснијег хришћанског празника.

Божићне литургије служене су и у храмовима у Врбањцима, Ободнику, Масловарама, Грабовици и Шипрагама.