Спортске занимљивости: Највећа превара у фудбалу, играо је нападача 20 година, никад ни једног гола није постигао

Прича је поприлично стара, али увијек лијепа за подсјетити, јер мало је примјера како неко 20 година може да не ради, а да ужива у свим благодатима лагодног живота.
Карлос Хенрике Каисер је највећи преварант у историји најважније споредне ствари на свијету. Он је нападач родом из Бразила, који за 20 година каријере није постигао нити један гол. Ово је прича о сналажењу, јер он талента за фудбал није имао.

Датира са почетка осамдесетих година прошлог вијека, када се Каисер дружио са великанима попут Ромарија, Едмунда и сличних звијезда Бразила. Када би његови другови потписали уговор, увјерили би челнике да „талентовани“ Каисер добије шансу.

Он добије тромјесечни уговор, а одмах по потпису – требало му је неколико седмица да се прилагоди. Након мјесец дана дошао би на тренинг, а потом би се повриједио, задњу ложу обично – чему је слиједило и превијање по терену.

Са „повредама“ није имао среће, а његова превара је откривена током боравка у Ботафогу. Он је са собом тада носио велики мобилни телефон, који је био луксуз тада, а наводно би причао са агентима из Енглеске, генерално Европе који су били „заинтересовани за његове услуге“.

У Ботафогу је један од доктора знао енглески језик, те је узео мобилни телефон од Каисера док се овај туширао – и схватио да је то заправо само играчка. Каисер је побјегао из Ботафога, али је „каријеру“ наставио у тимовима Фламенго, Васко да Гама, Палмеирас и Флуминенсе.

Дакле, све сама крема тамошње лиге. Прича би увијек била иста. Дошао би на тренинг, ударио лопту најснажније што може – а онда се ухватио за лист, тетиву, бутину, кољено… Једном је чак добио прилику да игра.

„Тренер ме је увјерио да ћу само сједити на клупи. Међутим, губили смо и послао ме на загријавање. Како избјећи да сви не виде да нисам баш најбољи фудбалер? Примијетио сам да навијачи вријеђају своје играче. Попео сам се на ограду и почео вријеђати навијаче“, каже он у интервјуу за Глобо.

Предсједник клуба га је позвао на разговор послије тог меча. „Рекао сам му да је мој отац преминуо, да сам добио новог оца (показујући на предсједника) и да никоме нећу дозволити да вријеђа мог оца као што су то радили навијачи“, објаснио је преварант који је након тога од предсједника клуба добио нови уговор.

Каисер је отишао у Европу. Потписао је за француски Ајачо, а на првом тренингу чак 1.000 навијача је дошло да га види како игра. Ту је направио свој врхунац сналажљивости. Није хтио да их разочара својим незнањем, па је узео све лопте са терена и послао их навијачима.

Тренер је морао тренинг да одради без лопти, па Каисер није могао да покаже колико је „сјајан“. Варао је 20 година, онда му је досадило, па је каријеру завршио са 30 наступа, сваки је био с клупе. За 20 година, није постигао нити један гол, а представљао се као нападач.