Србија одала признање фудбалским ветеранима

КОТОР ВАРОШ, 17.ЈУНА – Фудбалски ветерани Котор Вароша освојили су прво мјесто на међународном турниру у малом фудбалу одржаном у Сокобањи у Србији.

Турнир је одржан протеклог викенда, а Которварошани су остварили двије побједе. У првој утакмици су савладали фудбалске ветеране из Апатина резултатом 4:1, док су у другој утакмици побиједили домаћи састав са 3:2.

За најбољег играча турнира проглашен је Саша Вуковић, члан побједничке екипе.

Иако су мечеви имали такмичарски значај они су, прије свега, били пријатељског карактера, јер су остварена нова познанства која имају за циљ његовање братских односа са обје стране ријеке Дрине.

Домаћин тродневног дружења се потрудио да све протекне на високом нивоу, а награде и поклоне за све учеснике уручио је предсједник Удружења фудбалских ветерана из Сокобање Горан Франкуловић.

„Обећавам да ће ови наши заједнички сусрети постати традиција и са нестрпљењем ишчекујемо наредна дружења у Апатину и Котор Варошу“, поручио је Франкуловић.

Которварошким фудбалским ветеранима је на успјеху и досадашњим активностима честитао и предсједник Србије Александар Вучић, који је током викенда боравио у Зајечарском округу у оквиру кампање „Будућност Србије“.

„Изузетно ме радује што његујете братске односе и спајате мостове пријатељства играјући фудбал“, рекао је Вучић након што су га спортски амбасадори Котор Вароша у срдачном разговору упознали са оствареним резултатима Удружења за промоцију и значај спортске рекреације.

Током боравка у Србији фудбалски ветерани су наишли на изузетно гопстопримство у општинама Мали Зворник и Осечина, гдје су уручили пригодне поклоне предсједницима општина Зорану Јевтићу и Драгану Алексићу као и њиховим сарадницима, а боравак у Малом Зворнику су искористили да посјете и подземни град краља Александра Карађорђевића „Камена девојка“.

Краљевске одаје, сала за састанке, црква, војничке спаваонице, три чесме за златним лавовима, бунар и све што је чинило тајно командно мјесто Карађорђевића је до сада обишло преко 30.000 туриста.

Такође, срдачан дочек ветерани су имали и у братској општини Параћин, гдје је домаћин била одборник ове општине Ледица Скочић.

„На најљепши могући начин смо дочекани у свим градовима и на нама је да узвратимо са гостопримством почетком октобра, када ће се одржати 3. Међународни фудбалски турнир пријатељства уз учешће 8 екипа из Словеније, Србије, Хрватске, Црне Горе и Републике Српске“, истакао је Дамир Варошић.