Средњошколски центар „Никола Тесла“ уводи нове смјерове од наредне школске године

Од идуће школске године у Средњошколском центру „Никола Тесла“ биће уписани нови смјерови по одобрењу ресорног министраства, машински техничар ЦНЦ машина, обућар, техничар информационих технологија.

Договорено је ово на састанку који је одржан на иницијативу тима за планирање уписа у први разред Средње школе и привредника који се баве обућарском дјелатношћу, а на коме су присуствовали  начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, директорица СШЦ „Никола Тесла“ Данијела Костић,  представници фабрике обуће „Дермал“ и „Спортек“ и кројачке радње „Лукић продуктс“.

„До сада смо излазили у сусрет привредним субјектима из области машинства, с обзиром да на подручју општине у обућарској индустрији запослено преко 2.500 радника постоји огромна потреба за увођење нових струка“ рекао је Сакан.

Члан УО Творнице обуће „Спортек“ Невена Цумбо је истакла да је ова компанија заинтересована да стипендира најбоље ученике из ове струке, да им обезбиједе бесплатне мјесечне карте и омогуће праксу.

Власник Фабрике обуће „Дермал“ Раденко Бубић је спреман инвестирати у опремање једне радионице у оквиру СШЦ „Никола Тесла“ у којој ће бити омогућено одржавање практичне наставе за ученике првог разреда обућарске струке.

Руководство Средње школе за сљедећу школску годину треба урадити анкету у којој ће грађанима општине бити презентоване предности уписа дјеце у дефицитарна занимања, јер би она, у том случају, имала предност при запошљавању.

Вршилац дужности начелник Одјељења за друштвене дјелатности Немања Панић је истакао да је ово Одјељење у сарадњи са СШЦ „Никола Тесла“ направило план уписа за 2017/18 годину, који је у потпуности у складу са потребама привредних субјеката са подручја општине Котор Варош.